fi

JOENSUUN MATKAILUOPPAAT RY

Joensuun Matkailuoppaat ry on toiminut jo vuodesta 1971 ja se on Suomen Opasliiton jäsen. Kaikki oppaat tekevät opastyötä muiden toimiensa ohella, rakkaudesta Joensuuhun. Uusia opastuksia ideoidaan historiasta ja elävästä elämästä, vielä on monta kertomatonta tarinaa.

Varsinaiseksi jäseneksi voivat liittyä vain Opasliiton auktorisoimat matkailuoppaat.

Kuinka matkailuoppaaksi pääsee?

Auktorisoiduksi matkailuoppaaksi päästäkseen pitää joko suorittaa Matkailuoppaan ammattitutkinto tai Opastuspalvelujen ammattitutkinto tietyillä ehdoilla tai paikallisen opasyhdistyksen järjestämä ja Opasliiton hyväksymä matkailuoppaan koulutus. Matkailuoppaan kurssin suorittaminen oikeuttaa hopeiseen Guide-merkin käyttämiseen (5 vuotta) ja ammattitutkinto kullattuun Guide-merkin käyttämiseen (8 vuotta).

Noin joka viides vuosi Joensuussa järjestetään Suomen Opasliiton hyväksymä Matkailuoppaan peruskurssi, johon sisältyy luentoja, itsenäistä opiskelua, kohdekäyntejä ja suullinen opastusnäyttö. Suoritettuaan kurssin ja opastusnäytön hyväksytysti opiskelija on oikeutettu auktorisointiin.

Joensuun Matkailuoppaat ry ja Joensuun seudun kansalaisopisto järjesti matkailuopaskurssin (200 h) viimeksi tammi-kesäkuussa 2023. Joensuun uudet matkailuoppaat pääsivät aloittamaan opastyön jo samana kesänä.

Tervetuloa matkailuoppaaksi!

Teemme yhteistyötä Joensuun kaupungin ja matkailuyritysten ja -organisaatioiden kanssa. Vuonna 2023 lomasesonkien aikaan järjestettiin useita opastettuja kierroksia suomeksi ja englanniksi yhteistyössä Joensuun kaupungin kanssa.

Jos haluat tukea yhdistyksen toimintaa ryhtymättä matkailuoppaaksi, voit liittyä kannattajajäseneksi.

Vuonna 2024 kannattajajäsenen jäsenmaksu on 30 € ja liittyä voit lähettämällä alla olevan viestin: