fi

Kuva: Rami Saarikorpi (www.360finland.fi)

JOENSUU - 7 SILLAN KAUPUNKI

Kaupungin läpi virtaava Pelisjoki on kaupungin sydän. Vanhasta Joensuusta kertovat 1800-luvun lopun kauppiaiden ja porvareiden viehättävät puutalot ja Eliel Saarisen suunnittelema upea kaupungintalo vuodelta 1914. Joen toiselta puolelta löydät modernin Penttilänrannan ja Suomen korkeimman puurakenteisen kerrostalon.

Joensuun kaupunki perustettiin vuonna 1848 Venäjän tsaari Nikolai I määräyksestä kauppapaikaksi. Pielisjoen kylässä oli vain muutama sata asukasta, joten kauppiaat tulivat muualta maakunnasta ja kauempaakin. 1800-luvun lopulla Joensuu oli kansainvälinen satamakaupunki, kymmenet laivat seilasivat Pietariin ja Välimerelle saakka.

Joensuusta on kaupankäynnin lisäksi maakunnan koulutuksen ja kulttuurin keskus. Meillä voi opiskella yliopistossa, ammattikorkeakoulussa, ammattikoulussa ja konservatoriossa. Kulttuuria tarjoavat teatterit, orkesterit, urheiluhallit sekä pop- ja rocktapahtumat, joista isoin ja kaunein on Ilosaarirock. 

Asukkaita on noin 77 000, joista opiskelijoita noin 20 000, joten kaupunkikuva on varsin nuorekas. Kävelykeskustasta löytyy lukuisia kahviloita, tasokkaita ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Ihmiset ovat aitoja ja iloisia pohjoiskarjalaisia, joita uskaltaa jututtaa. Tervetuloa!

KUVAGALLERIA

Kaupunki on täynnä kiehtovia tarinoita ja herkullisia yksityiskohtia ympäri vuoden. Neljä vuodenaikaa on Joensuun ja Pohjois-Karjalan rikkaus, mikä näkyy ja tuntuu opastetuilla kierroksilla.