Esimerkkejä teemallisista kävelyopastuksista

Kesän aikana tehdään teemallisia opastuksia eripuolilla Joensuuta.
Opas myy liput ennen kierrokselle lähtöä,
ei ennakkoilmoittautumista, säävaraus. Kierroksen kesto n. 1,5 h

Lisätiedot: puh. 045 894 7557   

Kierrosten kuvaukset:

Nosta jalkaa

Kävelykierros koiran kanssa. Tee parhaan nelijalkaisen ystäväsi kanssa tutustumiskeirros Joensuun keskustan parhaille haistelupaikoille.
Hinta 5 €/ 6 jalkaa.

Taidetta ja arkkitehtuuria

Joensuun kaupungin 170-vuotiseen matkaan mahtuu myös kiinnostavaa taidetta ja arkkitehtuuria, mm. Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo, puutalokorttelit sekä moderni ja yhteisöllinen Penttilänranta, jossa toteutetaan ”taidetta prosentti – periaatteella”-hanketta. Vanhan Penttilän sahan alueelle on rakennettu uutta Joensuuta, jossa vanha sahahistoria on tuotu esille mm. mielenkiintoisissa ympäristötaideteoksissa. Muistomerkit ja taideteokset värittävät kaupunkikuvaa ja kertovat omat tarinansa. Joensuun uusi tori itsessään kaupunkitaideteos, jonka halki kulkee Virta viivalla tai kaupunkilaisten kutsumana ”Sininen Virta”. Opas kertoo teosten taustoista ja tekijöistä sekä Penttilän historiasta.

Kauppaporvareiden korttelit

Teemme kierroksen keskustan kortteleissa numeroiltaan 40 ja 48, jossa edelleen on vanhan puukaupungin henki. Tutustumme kortteleiden vanhoihin kauppakartanoihin, niiden piha-alueisiin ja kuulemme tarinoita talossa asuneista kauppiaista ja kauppaporvareista. Tiesitkö jo 1800-luvun tärkeimpien kauppaporvareiden nimet ja mistä he tänne tulivat, kun kaupunki perustetiin 1848? Kierroksen jälkeen tiedät.

Hautakivien kertomaa – kävelykierros Joensuun Vanhalla hautausmaalla

Mitä kertovatkaan vanhat hautakivet Joensuun historiasta? Joensuun hautausmaa perustettiin samoihin aikoihin, kun kaupunki perustettiin. Kierroksella esitellään tunnettujen joensuulaisten merkkisukujen viimeiset leposijat, kuulemme historian kulkuun vaikuttaneiden pappien, kauppiaiden, opettajien ja virkamiesten elämäntarinoita ja mahtuu joukkoon myös pikkukaupungin kuuluisia naisia. Hautausmaalla tulee viehättävästi esille kahden uskontokunnan kaupunki, luterilaiset ja ortodoksiset leposijat sijaitsevat vierekkäin ilman raja-aitoja.

Joensuun matkailuoppaat